TOM 2016

TOM -Trail Och Mustasch

28km eller 12 km Motala 2016-04-09

Anmälningsavgift 100kr

 

Loppet är FULLTECKNAT!

Trail och Mustasch arrangerar vi till minne av vår bortgångne vän Tom Bjernerud. Tom dog i en lavinolycka i Hemsedal 3 januari 2013. 10 april 2016 skulle Tom ha fyllt 36 år.

 

Tom älskade mustascher! Mustascher i alla former! Gärna lösmustascher. Man kan göra lösmustasch av lakrits, mossa eller varför inte dill? Vi i Bergslöparna älskar löpning i skog och på berg, löpning i kombination med naturupplevelse är något som får oss att må bra och löpning har varit en stor del i sorgearbetet efter Tom för alla oss i Bergslöparna.

 

Så för oss och för Tom, TOM – Trail och Mustasch.

 

Lite information om banan.

Bergslöparna presenterar stolt andra upplagan av terrängloppet TOM.

Det är en riktigt fin runda med otroligt vackra partier i väldigt varierad miljö. Långa banan går över Hålaberget med magnifik utsikt över tävlingsområdet, vidare genom Nykyrka, förbi Övralid i ett väldigt trevligt utförslöpningsparti med utsikt över Vättern. Rundan avslutas i Ödeby efter ett avsnitt med böljande och svepande stiglöpning.

Banan innefattar en del löpning på traktorväg, löparspår och grusväg. Men tonvikten ligger på stig/terräng-löpning. Vissa delar är väldigt tekniska, andra delar är snabba och lättlöpta. Det finns även risk för att det kan vara ganska blött och lerigt i början av April. Vi rekommenderar starkt att du har skor lämpade för terränglöpning. Är man ovan terränglöpare rekomenderar vi att man lägger in lite terrängpass i kalendern för att stärka vrister och träna upp koordination och balans.

Start för 28km vid Ryggsten

mellan Motala och Nykyrka,

Klicka på röda pricken för länk till google maps.

Mål (även Start för 12km) vid infarten vid Evertsbyvägen

mellan Motala och Nykyrka,

Klicka på röda pricken för länk till google maps.

Pris

för bästa

mustasch!

Följ med oss på en tur runt fjolårets bana av TOM: