TOM 2017

TOM -Trail Och Mustasch

Motala 2017-04-08

 

Bergslöparna presenterar stolt tredje upplagan av terrängloppet TOM.

 

Det är en riktigt fin runda med otroligt vackra partier i väldigt varierad miljö. Långa banan går över Hålaberget med magnifik utsikt över tävlingsområdet, vidare genom Nykyrka, förbi Verner von Heidenstams anrika Övralid följt av ett väldigt trevligt utförslöpningsparti med utsikt över Vättern. Rundan avslutas i Ödeby efter ett avsnitt med böljande och svepande stiglöpning.

 

Banan innefattar en del löpning på traktorväg, löparspår och grusväg. Men tonvikten ligger på stig/terräng-löpning. Vissa delar är väldigt tekniska, andra delar är snabba och lättlöpta. Det finns även risk för att det kan vara ganska blött och lerigt i början av April. Vi rekommenderar starkt att du har skor lämpade för terränglöpning. Är man ovan terränglöpare rekommenderar vi att man lägger in lite terrängpass i kalendern för att stärka vrister och träna upp koordination och balans.

 

Precis som tidigare år är mustasch obligatoriskt vid målgång, och det blir givetvis pris till bästa mustasch även i år.

 

Tredje upplagen av TOM går av stapeln 8 april 2017. Precis som tidigare år erbjuds två distanser, 30km och 14 km, bansträckningen är något förändrat sen tidigare år. Banorna går i år förbi Övralid och Farfarsstugorna, här är en perfekt plats för åskådare att ta en fika samtidigt som man kan heja på löparna.

 

Start 30 km: klockan 11:00 (GPS-spår i GPX format för 30km rundan för nerladdning här.)

Start 14 km: klockan 12:00 (GPS-spår i GPX format för 14km rundan för nerladdning här.)

 

Nummerlappsutdelning från 09:00

 

Deltagaravgiften är 180 kr och din anmälan är bindande, erlagd avgift återbetalas ej.

 

Fina priser från bland annat ICEBUG och SignSupply Sport

 

Bergslöparna arrangerar TOM till minne av vår bortgångne vän Tom Bjernerud. Tom dog i en lavinolycka i Hemsedal 3 januari 2013.

10 april 2017 skulle Tom ha fyllt 37 år.

 

Tom älskade mustascher! Mustascher i alla former! Gärna lösmustascher. Man kan göra lösmustasch av lakrits, mossa eller varför inte dill? Vi i Bergslöparna älskar löpning i skog och på berg, löpning i kombination med naturupplevelse är något som får oss att må bra och löpning har varit en stor del i sorgearbetet efter Tom för alla oss i Bergslöparna.

 

Så för oss och för Tom, TOM – Trail Och Mustasch.

 

Funderar du över något är det bara att du hör av dig till oss på: info@bergsloparna.se