Aclima Woolnet

Utvärdering av

ACLIMA Woolnet

 

 

 

Vikt: 208g sizeS

 

Jag köpte min ACLIMA på rekommendation av en säljare i en utebutik som sa att detta var plagget som gällde för vinterlöpning. Det var lite förvånande då det visade sig att plagget var billigare än andra ullunderställ i butiken. Men säljaren gjorde helt rätt som rekommenderade Aclima. Materialet är som ett nät med förstärkningar i sidorna över axlar och på armbågar. Understället ventilerar otroligt bra och är väldigt värmande. I kombination med en lätt löparjacka/vindjacka kan man springa och hålla värmen ner till flera minusgrader. Ullmaterialet gör att man håller värmen även om man blir blöt. I serien finns både herr och dam modell samt lång och kort ärm och även olika underställsbyxor.

Jag tycker att de är något stora i storlekarna. I och med nätmönstret så kan kläderna töja sig ganska mycket i alla riktingar och det märks särskilt väl när de blir blöta (som med nästan all ull). En Medium (som jag i vanliga fall har) kan nog bli lite stor och hängig i ärmarna när man blir fuktig efter att man fått upp värmen därför använder jag en Small och jag upplever inte den som liten (Jag är 176 och väger 72kg).

Men för mig är detta inget allvädersplagg. Det är ett plagg jag tar på mig när det är kallt ute. Minst ett par minusgrader, annars blir det för varmt.

 

/Daniel