ICEBUG Zeal2

Vikt: 249 gram

Utvärdering av ICEBUG Zeal2

Icebugs Zeal2 med metalldubb och är en sko jag från början trodde passade sig att springa med då det är snö och is. Det jag upptäckt är att den även passar, om inte bättre, till blöta, leriga, hala höst- och vår stigar. Man får ett otroligt bra grepp på rötter och blöta spänger. Dubbarna i hålfoten är jättebra då man springer över rötter och hala stockar, jag har tidigare upplevt att foten glider iväg. I början när jag sprang blev jag överaskad över hur bra grepp det faktiskt är, nästan så att jag vrickade foten om jag inte tänkte mig för.

 

Jag har väldigt breda fötter och problem med hallux valgus och var orolig att denna sko skulle vara för smal för mig. Jag upplever dock att den sitter bra och stabilt i hälen men ger mig samtidigt det utrymme jag behöver vid framfoten. På flera andra löparskor sitter snörningen eller andra sömmar ivägen för min hallux valgus knöl men på denna sko är materialet just vid knölen "töjbart".

Pågrund av den stabila känslan vid hälen är denna sko utmärk när man springer nedför och i obanad terräng.

 

Att springa med metalldubb på asfalt eller berghällar är inte så roligt då det blir ett irriterande skrapande ljud, men om rundan eller loppet innehåller mest stig är det en perfekt sko på isigt eller blött underlag.

 

Skon dränerar bra och är lätt även när den är blöt. /Annika