ICEBUG Zeal3

Vikt: 250 gram

Drop: 5mm

Utvärdering av ICEBUG Zeal3

Denna skor gör sig som allra bäst när det blit riktigt tekniskt. Den känns lätt snabb när man har den på foten vilket inbjuder till fartökning på snabba stigar. Det känns stabilt och kontrollerat i det blöta stenskravlet på väg ner från kalfjället. I området där fjället övergår i skog skulle jag vilja påstå att skorna gör sig som bäst. Här är det ofta stenigt, mycket rötter och blött. Men man har ändå riktigt bra kontroll och grymt grepp. Jag känner att jag kan lita på skorna och vågar stå på i branta tekniska nedfarter. Jag kan erkänna att jag var lite skeptisk till den innovativa mellansulan, men i tekniska och stökiga utförslöpor ger de foten det extra stöd man behöver för att våga gasa på lite extra. Grymt!

Men den stora trollerikonsten är ändå att skon känns som en lätt och grymt receptiv minimalistisk sko trots den uppbygda mellansulan. Jag hade förväntat mig en klumpig känsla, eftersom skon ser ganska hård ut. Men skon är förvånansvärt taktil och ger bra feedback från underlaget. Så länge man håller sig i terrängen är skon helt underbar.

Den enda negativa feedback jag kan komma på är ljudet från sulan på hårt underlag. Ljudet är hårt och plastigt och stör mig en aning. Men vem tusan springer på asfalt!? :-D

Summa kardemumma; Riktigt juste terrängsko som tar stryk som Peter Forsberg och skrattar åt det hela löprundan.