Innov8 Trailroc245

Utvärdering av

INNOV8 Trailroc245

 

Vikt: 245 g per sko, stl 42

Drop: 3 mm

 

Jag blev väldigt förvånad när jag hittade denna sko. Jag har provat de flesta av Innov8 skorna utan att någon modell har passat. Men Trailrock 245 sitter riktigt bra på mina breda raka fötter.

Skons läst känns väldigt mjuk, ingen hård bakkappa men har pågjutna plastförstärkningar på strategiska områden.

Skon är väldigt ombonad och skön att springa i. Skon känns lätt och man har bra respons från underlaget. Mönstret i sulan är ganska grunt och dobbarna är inte särskilt aggressiva. Av utseendet på mönstret att döma, ser skon ut att vara utvecklad för torra, dammiga och steniga skyrun lopp. Men mönstret är faktiskt bättre än det ser ut. Även om det inte funkar särskilt bra på blött gräs eller i lera. Dessutom gör de platta och något konsika mönstret på dobbarna att slitaget på sulan är lågt. Sulan skyddar bra mot vassa stenar och pinnar utan att man förlorar känslan av underlaget, vilket är en svår balansgång.

Jag tycker över lag att Trailroc 245 håller väldigt bra. Lästen och sulan slits jämnt och de enda svagheterna jag hittat är skosnörena som jag bytte nästan direkt, de går upp alldeles för lätt. Dessutom släppte den lilla flärpen på tån, som ska skydda för ispark, nästan direkt på båda skorna.

Jag är överlag väldigt nöjd med mina Trailrock245, de har blivit mina nya tränings favoriter. Det jag saknar är dock en lite lättare sko med lite mer aggressiv mönstring.

 

/Daniel