NB MT110GR

Utvärdering av

New Balance MT110GR

 

Vikt: 215g per sko, stl 42

Drop: 4 mm

 

 

När jag för första gången provade skorna befann jag mig på ett löpband på löplabbet. Jag var inte hel övertygad av de glansiga och plastiga italiano-look skorna.

Men jag måste hålla med om att försäljaren Jens övertygande ord om en rak innerkant för stortån verkligen stämde väl! Jag provade mig fram till en ganska stor storlek. Den största jag kunde ha utan att skon glappade i hälkappan. Därefter köpte jag de bästa terrängskorna jag hittills sprungit i.

Skon är mycket lätt på fötterna, har ingen lös innersula, stabil bakkappa, rockplate som skyddar fötterna för vassa stenar och ett riktigt bra mönster i sulan. Den uppböjda sulan i framkant skyddar tån vid ispark av rötter och stenar. Skon har precis lagom med dämpning för att klara långa trail lopp. Man har verkligen lyckats med att få en skyddande sula som ändå ger bra feedback om underlaget. Barfotakänslan är tydlig och skon funkar utmärkt att springa barfota i.

Men en lätt och snabb sko med bra grepp innebär tyvärr att skon lits ut ganska snabbt. Sulan har bra grepp så länge dobbarna har kvar sina kanter. Lästen går väldigt lätt sönder om man fastnar i en pinnar eller vassa stenar (skorna borde komma med en kommentar ”löpning på kalhygge och offtrail undanbedes”). Dessutom är skon ganska dyr och nu är jag inne på mitt andra par vilket gör att jag sparar mina skor för tävling.

/Daniel